HOTLINE +46 8 40835698
Kostnadsfri tur- och returfrakt
30 dagars returrätt
 
 
Warenkorb (0)0,00 €
 
 
 
Kostnadsfri tur- och returfrakt
30 dagars returrätt
 

 
 
 

Ray-Ban Solglasögon

 
 
 
 

Cool Styles

Märke

Glasfärg

               

storlekar

 • XXS
   (86)
 • XS
   (97)
 • S
   (211)
 • M
   (603)
 • L
   (564)
 • XL
   (204)
 • XXL
   (77)

pris

 • 550 – 1 000 (126)
 • 1 000 – 1 200 (35)
 • 1 200 – 2 000 (996)
 • 2 000 – 3 500 (673)
 • 3 500 – 5 500 (12)
 •  

produktfamilj

 
Filtrera
 
Sortierung
 
1 842
 
 
Products/Page
 
Sortering
 
 

Sortering

 • sortera efter pris (lägst pris först)
 • högst pris först
 • order by salesrank
 • Sortera efter när de kommit ut på marknaden
Filtrera
 
Solglasögon Ray-Ban ERIKA (RB4171 710/T5)
1 990 kr
P
 
 
Solglasögon Ray-Ban JUSTIN (RB4165 622/T3)
1 990 kr
P
 
 
Solglasögon Ray-Ban RB3647N 001
1 869 kr
 
 
Solglasögon Ray-Ban JUSTIN (RB4165 622/2V)
1 869 kr
P
 
 
Solglasögon Ray-Ban RB2180 710/83
1 990 kr
P
 
 
Solglasögon Ray-Ban ERIKA (RB4171 622/8G)
1 628 kr
 
 
Solglasögon Ray-Ban ERIKA (RB4171 865/13)
1 628 kr
 
 
Solglasögon Ray-Ban JUSTIN (RB4165 865/T5)
1 990 kr
P
 
 
Solglasögon Ray-Ban Oval (RB3547N 001)
1 749 kr
 
 
Solglasögon Ray-Ban CHRIS (RB4187 622/8G)
1 628 kr
 
 
Solglasögon Ray-Ban ERIKA (RB4171 710/71)
1 508 kr
 
 
Solglasögon Ray-Ban WAYFARER (RB2140 902)
1 749 kr
 
 
Solglasögon Ray-Ban RB3542 029/5J
2 231 kr
P
 
 
 
1/39
1/39
2 3 4
37 38 39

Ray-Ban - IN YOUR FACE!

Ray-Ban solglasögon – ett stycke historia

”Förändring är livets lag. De som bara fokuserar på det förflutna och nutiden kommer att missa framtiden”, förkunnade den före detta presidenten och Ray-Ban-entusiasten John F. Kennedy.

Därför tog den dåvarande dotterfirman Bausch & Lomb direkt tillfället i akt när den dök upp i horisonten. Vägen till det mest omtyckta glasögonmärket var kanske inte alltid enkel, men i backspegeln kollade de enbart när det handlade om de traditionsfyllda glasögonmodellerna med kultstatus.

Ray-Bans framgångssaga har en direkt koppling till flygets uppgång på 1920-talet. ”Högre, snabbare, längre”, var på den tiden inga tomma ord utan under branschens snabba utveckling var det snarare regel än undantag. Med de nya flygplanstyperna, de allt högre flyghöjderna, de högre hastigheterna och distanserna tillkom helt nya utmaningar för piloterna inom den militära och civila flygindustrin. Efter att ett flertal krigspiloter i den amerikanska US Air Force klagade över huvudvärk och illamående som en direkt följd av den stora ljusbelastningen, behövdes snabbt en lösning till problemet.

Sagt och gjort!

General John A MacCready kom till firman för att ge uppdrag att skapa en ny glasögontyp specifikt för flygindustrin. Dessa solglasögon skulle vara perfekt anpassade till piloternas behov och till de nya förutsättningarna de ställs inför under sina flygningar. De skulle kunna garantera perfekt skärpa utan att för den delen göra avkall på skyddet mot den starka ljusinstrålningen på de höga flyghöjderna. Experterna sätter tänderna i uppgiften och som resultat skapar de solglasögonen ANTI Glare av förgylld metall med gröna glas som producerats av mineralglas och som filtrerar både infrarött ljus och UV-strålar. För allmänheten presenteras år 1936 de första glasögonbågarna av plast i Aviator-design.

Följande år patenteras modellen och fortsätter säljas på marknaden under namnet Ray-Ban. Aviator-modellen blir direkt en braksuccé och slog såväl modemässigt som kommersiellt ner som en bomb. Inte minst för att namnkunniga personer som General Douglas MacArthur lät sig fotograferas med Ray-Ban Aviator (RB3025) vid landningen av USA:s trupper på Filippinerna under andra världskriget.

Vid sidan av kultmodellen skapar företaget två andra viktiga modeller och befäster därigenom sin profilering inom funktionell design. Modellen Ray-Ban Shooter (RB3138), som finns tillgänglig i de två glasögontyperna Ray-Ban Green och Kalichrome (ljusgula glas som bärs vid dimma), riktar sig mot en sportig publik som tillbringar mycket tid utomhus och i naturen. Ray-Ban Outdoorsman (RB3030) går ytterligare ett steg. Modellen hade ursprungligen namnet ”Skeet Glass” och var skapad särskilt för jägare, fiskare och viltvårdare.

Femtiotalet är på många sätt en tid för förändring och utveckling. Det är en tidsanda som inte lämnar Ray-Ban oberörd. Under denna tid utvecklades N-15-glaset och den senare uppgraderingen G-15 som tack vare den grågröna förglasningen bara släpper in 15 % solljus utan att försämra sikten.

Vid sidan av de tekniska innovationerna ändrar sig även allmänhetens inställning. Solglasögon är nu inte längre bara ett måste utan snarare en accessoar som får allt mer uppmärksamhet i en modemedveten vardag. Det är en utveckling som Hollywood och bions allmänt ökande inflytande definitivt bidrog till.


Ray-Ban/Ray-Ban-Solglasögon-Herrar_1271x793.jpg


Wayfarer – från misstag till världsklass

Det slutgiltiga genombrottet kom så klart genom ett framträdande på vita duken. Även om modellerna från Ray-Ban sedan tidigare var mycket omtyckta gjorde Wayfarer-solglasögonen att Ray-Ban krossade alla rekord över en natt och inom kort katapulterades mot glasögonindustrins absoluta topp.

Det amerikanska företaget har märkligt nog ett misstag att tacka för dessa förmånliga omständigheter. För när Wayfarer solglasögon gjorde entré på Audrey Hepburns näsa i början av Hollywoodserien ”Breakfast at Tiffany’s”, blev den raka modellen med kantig ram som ursprungligen var skapad för herrar i ett slag en modell för både kvinnor och män. Den fina damen vid filmaffären bar dock i verkligheten inga solglasögon från Ray-Ban utan istället en modell i trapetsform från konkurrenten Persol, vilken var förvillande lik Ray-Ban Wayfarer (RB2140).

Sedan dess har inte segertåget stannat. Ray-Ban förblir nummer ett i affärerna eftersom glasögonspecialisten alltid följer med tiden, sätter nya trender och skapar nytolkningar av gamla modeller. Hos Ray-Ban förenas innovation med inspiration och tradition.

Företaget lever i princip varje dag efter ledorden som Kennedy gav sina landsmän:

”När, om inte nu?
Var, om inte här?
Vilka, om inte vi?”

Stylisten Phil reder ut missförstånd om världens mest kända glasögon

På grund av den stora efterfrågan har Ray-Ban nästan blivit synonymt med märkesglasögon. Ray-Ban är faktiskt det mest omtyckta glasögonmärket i världen; den karaktäriska texten i det högra glasets översta hörn väcker igenkänning i jordens alla metropoler. Som Genuine Eyewear Brand har de skapat en produktrepertoar bestående av accessoarer med glas och skalmar (metall, plast osv.). Ray-Ban nådde kultstatus inte minst genom biofilmer som Blues Brothers, Miami Vice och Malcolm X. Trots märkets stora spridning och berömdhet möter vi ofta missförstånd angående Ray-Ban. Därför har vi bett vår optiska universalexpert Phil att reda ut ett par av dessa missförstånd:

1. Namnet Ray-Ban

Ray-Ban grundades inte av två amerikanska optiker med förnamnen Ray och Ben, och skrivs således inte heller Ray-Ben.

Andra skrivsätt som inte är korrekta är: ReyBan, Reh-Benn eller Rebähn. Om andra onlineshops erbjuder glasögon med dessa namn råder jag er definitivt att inte beställa. På Ray-Bans officiella sida kan ni kolla in originalmodellerna, som alla går att köpa i vår shop online såväl som i våra butiker i Hamburg: www.ray-ban.com. Gör gärna en prisjämförelse också. ;)

Ray-Ban är dock inte bara ett solglasögonmärke, utan även inom området korrektionsglasögon för damer och herrar producerar de trendiga glasögon som inte nödvändigtvis är synonyma med nördglasögon eller retrolook även om glasögon med helram har sin självklara plats i kultmärkets katalog. Kollektionen täcker in nästan alla stilar från vintage till Youngster (Ray-Ban Chris (RB4187)) och från cool streetlook till Hollywood-filmpremiär. Med reklamkampanjen ”Never Hide” understryker de sin image som märket för de modemedvetna.

Än idag spelar producenten Bausch & Lomb, som var med och utvecklade Ray-Ban pilotglasögon, fortfarande en viktig roll. Originalsolglasögon från tiden för glasögonens uppkomst har nämligen förkortningen BL i varje glasögonglas, medan de nyare modellerna av Ray-Ban Eyewear, som produceras av Luxottica, bara har initialerna RB i vänstra glasögonglaset.

Märkesnamnet, som har sin bestämda plats i det högra glasögonglasets översta hörn, går att se på alla modeller. Det är bara ett av kännetecknen (?) som du kan titta efter för att säkerställa att glasögonen du håller i händerna är original. Om den ingraverade förkortningen eller märkesnamnet går att riva bort lätt har du troligtvis en förfalskning på näsan.

2. Modeller från Ray-Ban

Ray-Ban Aviator (Ray-Ban 3025 eller RB3025) är inte ett namn tillhörande en bortglömd superhjälte från Marvel’s Avengers, utan helt enkelt en av solglasögonklassikerna. De utvecklades ursprungligen som strålskydd eller ”strålbanning” (Ray Ban) 1937 under uppdrag av US Army Air Corps av Ray-Bans moderkoncern Bausch & Lomb som flygglasögon för piloter. Idag har de blivit sinnebilden av pilotglasögon med kultstatus, gärna med spegelglas och maximal coolness factor.

Ray-Ban Clubmaster (RB3016) är ingen partyfixare eller House DJ.

På samma sätt är Jackie Ohh (RB4101) ingen långdryck med Whiskey och juice, istället är det ytterligare en damglasögon-klassiker från Ray-Ban, som (högst troligt) fått sitt namn av USA:s sittande First Lady och fru till John F. Kennedy Jacqueline ”Jackie” Onassis. Hon gjorde som stilikon tillsammans med sin man även Original Wayfarer (RB2140) till bästsäljare.

Ray-Ban Erika (RB4171) och Ray-Ban Justin (RB4165) blev redan 2013 och 2014 uppskrivna på gästlistorna till scen-event och syntes därmed inte bara på modemedvetna partyfolks ansikten.

Ray-Ban New Wayfarer (RB2132) är inte bara de nya Original Wayfarer för herrar och damer med utpräglad anglicism. I högre grad handlar det om den mindre kantiga versionen av Original Wayfarer, där New Wayfarer inte har den svaga lutningen framåt som är karaktäristisk för originalet.

Ray-Ban Caravan (RB3136) har inget med husvagnskolonner i Nederländerna att göra, utan riktar dig snarare med sin raka form, metallram och maskulina touch framför allt mot framtidens män.

Naturligtvis glöms damerna inte bort: Hur vore det med en modell från Ray-Ban Cat-serien? Särskilt omtyckta är Ray-Ban Cats 5000 (RB4125), men även Ray-Ban Cats 1000 (RB4126) får ditt ansikte att stråla även när solen inte skiner. Du kan även likt en katt låta dina ögon glänsa i natten. Med Ray-Ban Blaze Cat Eye (RB3580N) i modern monoskiva-look är inget omöjligt!

Ray-Ban Cockpit (RB3362) är sinnebilden av pilotglasögon. Ett absolut måste för både män och kvinnor och för att besitta dessa måste du inte ens ta plats i flygkabinen.

Ray-Ban 4147 (RB4147) får manliga hjärtan att slå högre även utan ett speciellt namn. Särskilt med den transparenta bågfärgen hamnar du utan tvivel i uppmärksamhetens centrum.

Med Ray-Ban Andy (RB4202) bryter du alla geografiska gränser. För med dessa helram-glasögon gör du ett snyggt intryck på alla gator och torg, inte bara i Madrid eller Milano.

Stilen hos Ray-Ban 4181 (RB4181) från HIGHSTREET-kollektionen är lika kompromisslös som en rak höger från Mike Tyson. En absolut knockout som väl inte behöver beskrivas närmare.

Vad finns mer att säga om Ray-Ban Round Metal (RB3447)? Superlativ och vidlyftiga beskrivningar missar sitt mål på samma sätt som förskönande adjektiv och utsmyckade substantiv. Solglasögonen står helt enkelt ensamma på glasögonhimlen som Halleys komet.

Vid sidan av ikoniska Ray-Ban solglasögon för damer och Ray-Ban solglasögon för herrar har kultmärket naturligtvis även Ray-Ban barnglasögon för de små i sitt sortiment. Med Ray-Ban Junior får barnglasögon en alldeles speciell stil.

3. Bågtyper och material hos Ray-Ban

Memo Ray är ingen Greatest Hits Compilation från Ray Charles, utan namnet på en av Ray-Bans bågtyper, precis som Carbon Fibre, Light Ray , Liteforce och Titanium.

Även när det gäller Titanium-bågen får man inte förväxla ”sätta på sig” med ”sätta sig på”. Om det ändå skulle råka ske, se då till att behålla bågen, för hos oss finns reservglas! Gunmetal är (ännu) ingen subgenre av musikstilen som präglat bland annat Black Sabbath och Motörhead. Deth Metal, Black Metal, Speed Metal och Metalcore är inte heller några nymodigheter i metallbåg-sortimentet hos Ray-Ban eller andra glasögonmärken som vi erbjuder online och i våra butiker i Hamburg. Det spelar ingen roll om glasögonbågarna är gjorda av aluminium, metall, plast eller kolfiber, Ray-Ban är omtyckta av musiker i alla genrer, från Blues Brothers till Oasis och Beyoncé.

It’s official: ramlösa Ray-Ban-bågar i typiska Ray-Ban-storlekar finns det gott om, ramlösa pooler får du däremot leta efter.

4. Aktuell glasögondesign hos Ray-Ban

Ray-Ban Rare Prints är ingen sällsynt förstautgåva som en serietidningssamlare fått tag på, utan en glasögondesign med färgglada mönster av symboler, tecken och/eller loggor. Även Remix Prints hör till kategorin extrovert glasögonmode. Därutöver finns många fler modeller i den aktuella kollektionen som märker ut sig: Logo Mania, hos vilken innersidan av skalmen är täckt med färggranna Ray-Ban-ikoner på färgad bakgrund, eller de iögonfallande Denim-bågarna i Wayfarer-serien som kommer i jeans-optik.

5. Glas hos Ray-Ban

När man pratar om polariserande damglasögon och herrglasögon handlar det inte om en konflikt mellan stilexperter som då och då blossar upp. Polariserade eller polariserande glasögonglas blockerar reflekterande ljus. Det handlar om glas hos solglasögon med ett speciellt filter som absorberar ljus som reflekterats så att ögonen blir mindre bländade, t.ex. även vid bländande ljus från mötande bilar. Även snö och vattenytor reflekterar mycket ljus tillbaka och anstränger därigenom ögonen. För sportglasögon såväl som för arbetsplatsglasögon erbjuds dessa kvalitetsglas med polarisationsfilter.

Fototrop beskriver likaså en glasegenskap och är inget Photoshop-plagiat. Fototrop eller självtonande glas blir mörkare vid UV-instrålning. Den stora fördelen är att den som till exempel på grund av närsynthet inte kan klara sig utan glasögon med styrka, genom denna funktion bara behöver ett par glasögon för att utan problem klara av att vara både ute och inne på soliga dagar utan att behöva tumma på komforten.

Monoskiva är inte motsatsen till Stereo LP, utan en glasögonmodell med glas som löper över näsbryggan och bara består av ett stycke. För att kunna beskriva det bättre har vi ett par glasögon på lager som kan statuera exempel. Kasta till exempel en blick på modellnummer (Ray-Ban 3471 (RB3471)), som ni naturligtvis hittar hos oss till superbilligt Edel-Optics-pris, om ni så vill kan ni även betala med faktura.


Ray-Ban/Ray-Ban-Solglasögon-Damer_1271x793.jpg


Högkvalitativa Ray-Ban solglasögon i alla varianter

Märket Ray-Ban står för innovativa glas som förbättrar din synskärpa, skyddar dig från UV-strålar eller förbinder båda dessa funktioner! Det bästa med detta: du kan kombinera bågar och glas fritt som du vill. Så får du dina Ray-Ban solglasögon med styrka (?) och kan själv välja grad av toning på glasen. Det oändliga utbudet av skuggning ger en stor valmöjlighet så att alla kan hitta de perfekta glasögonen! En ständig vidareutveckling av teknologin, högkvalitativa glas och bågar såväl som en komfortabel bärkänsla säkrar den höga kvalitén hos Ray-Ban solglasögon polarized. Bruna glas skapar till exempel en stor kontrast vid skymningsljus, medan gröna glas absorberar 85 % av ljuset, vilket skapar en klar och naturlig sikt. UV-skyddet ser till att inga skadliga strålar når ditt öga. Med dessa fakta i bakhuvudet kan du medvetet njuta av solen och tack vare de snygga färgerna och formerna kan du även se bra ut!

Vilka glasögon passar mig?

Runda eller kantiga glas? Ska ramen omfatta hela glasen eller bara det övre området? Vilken färg passar mig? Det är inte alltid lätt hitta den perfekta modellen. Ofta måste du testa flera glasögon innan du hittar din favorit. För att underlätta letandet kan du använda filtret i vår onlineshop, vilken kan sortera glasögon efter till exempel märke eller stil. Vill du titta på Ray-Ban pilotglasögon för kvinnor ställer du helt enkelt in filtret och kollar igenom sökresultatet.

Tack vare vår online-provning kan du se direkt om de valda glasögonen passar dig. Särskild service: den digitala optikermästaren stöttar dig vid valet av glas med styrka – så hittar du enkelt glas som passar dig.

Har du bestämt dig för ett par glasögon som fallit dig i smaken kan du antingen välja standard- eller expressleverans. Om du ändrar dig när du fått glasögonen ingår fri retur av varan. Glas med styrka som har blivit individuellt anpassad till dig kan dock inte återbetalas, såvida det inte förekommer ett fel på glasögonen. Vid betalningen av dina glasögon kan du välja mellan olika betalmöjligheter.

Vår service

Har du ytterligare några frågor eller funderingar angående modellerna eller din beställning kan du vända dig till vår kundsupport. Vi hjälper dig gärna vidare. Även i den analoga världen kan du ta en titt på vårt sortiment. Kom då ner till våra butiker i Hamburg vid Alstertal-Einkaufszentrum eller Ottenser Hauptstraße. Där väntar våra glasögonspecialister på att få ge dig en inblick i Edel-Optics underbara glasögonvärld.

Om oss

För hos oss möter glasögonspecialister en modebegeistrad kundkrets. Vi säljer inte bara högkvalitativa modeller utan lägger också stort värde i fashion-aspekten – därav vårt motto: ”SEE AND BE SEEN”. Skaffa dig en överblick över alla Ray-Ban glasögon i vårt sortiment. De superbilliga priserna på Ray-Ban-modellerna får du på köpet. Vi kanske inte är någon Ray-Ban-outlet, men med våra oförpliktande prisrekommendationer kan man få intrycket av det. Vår Ray-Ban Sale är ingen kortvarig rabatt-kampanj. Hos Edel-Optics får du permanent prisvärda kultobjekt direkt ur etuiet med garanti!

Behöver du hjälp?
Tveka inte - bara ring. Vi hjälper dig gärna:
+46 8 40835698
Må.-fr. kl. 10–18
 
 
Certified Reseller
Märken
Ray-Ban
Solglasögon
 
Designers från Ray-Ban är riktiga proffs. Med varje kollektion skapar de nya trender för den kommande säsongen. Sedan starten 1937 representerar Ray-Ban från Ray-Ban optimalt skydd för dina ögon och dessutom makalös design. Ett faktum som inte heller världskändisarna kan hålla sig borta från. Ray-Ban hör till de märkena som har specialiserat sig på tillverkning och utveckling av glasögon och som dessutom blivit riktigt etablerad i sitt fack.
 
Läs mer
betalningsmetoder
paypal
Paypal
wire
Förskottsbetalning
cod
Postförskott
klarna
Faktura
 
Kreditkort
 
Vår butik
 
VIDEO TUTORIALS