HOTLINE +46 8 40835698
Kostnadsfri tur- och returfrakt
GRATIS EXPRESSLEVERANS
GRATIS EYESHAKER MEDFÖLJER VARJE
 
 
Warenkorb (0)0,00 €
 
 
 
Kostnadsfri tur- och returfrakt
30 dagars returrätt
 

Saint Laurent Solglasögon

 
 
 

Produktgrupp

Bågtyp

Glasfärg

         

Storlekar

 • XXS
   (6)
 • XS
   (11)
 • S
   (52)
 • M
   (116)
 • L
   (115)
 • XL
   (27)

Pris

 • 1 200 – 2 000 (17)
 • 2 000 – 3 000 (95)
 • 3 000 – 5 000 (210)
 • Över 5 000 (7)
 •  
 
Filtrera
 
Sortierung
 
329
 
 
 
 
 
 

Sortering

 • sortera efter pris (lägst pris först)
 • högst pris först
 • order by salesrank
 • Sortera efter när artikeln kommit ut på marknaden
Filtrera
 
 
1/7
1/7
2 3 4
5 6 7

Saint Laurent solglasögon

“Isn’t elegance forgetting what one is wearing?”, sade en gång formgivaren Yves Saint Laurent.

Kanske är det just den känslan som hänför skådespelare som Cathérine Deneuve. Lyckligtvis är hon dock tillräckligt medveten om vad hon bär för att förbli modekungen trogen genom hela livet och överösa märket med lovord. ”Han designar mode för kvinnor med dubbelliv”, sade hon. ”Dagligdags hjälper han oss att överleva i en värld av okända människor. På kvällen ger han oss förförisk charm.”

Trots modeskaparens död 2008 har firmans filosofi inte ändrats nämnvärt. För som alltid står modeföretaget Yves Saint Laurent Couture för svart färg, rebellisk provokativ lyx och parisisk couture cool. Något som grundaren betonade med ett av sina mest kända citat: ”Färger? Svart är min tillflykt.”

Historia

Född den 1 augusti 1936 och uppvuxen i algeriska Oran, blev den tillbakadragna Saint Laurent ett lätt byte för mobbarna under skoltiden. Tack vare hans mors modeintresse blev modets värld hans tillflyktsort. Den avgörande knuffen i moderiktningen fick han dock genom Molières teaterstycke ”Critique de L’École des femmes” (”Kvinnornas skola”), vilket fick den då elvaåriga pojken att teckna ner sina första kostymer.

Därefter tog en närmast exempellös karriär fart. Redan när Saint Laurent var blott sjutton år fick han uppmärksamhet i världsmetropolen Paris, då han år 1953 deltog vid International Wool Secretariat’s (IWS) årliga tävling där han knep en tredjeplats i kategorin ”aftonklänningar”.

Tack vare kontakterna som Saint Laurens knöt under tävlingen och prisutdelningen, påbörjade han år 1954 en utbildning till mode- och scentecknare på den renommerade modeskolan ”Chambre Syndicale de la Haute Couture”. Han avbröt dock studierna samma år för att koncentrera sig på IWS-tävlingen, som han detta år vann inom kategorin ”cocktailklänning”. Ritningarna publicerades i magasinet Vogue och gick senare i serieproduktion hos Givenchy. Även Karl Lagerfeld gjorde entré vid denna tävling där han glänste i kategorin ”kappor”. Vid tävlingen lärde de båda modeskaparna känna varandra, vilket direkt ledde till en vänskap som med tiden utvecklade sig till en av modevärldens mest kända rivaliteter, vid sidan av animositeten mellan Armani och Versace.

Istället för att fortsätta sin utbildning satsade fransosen på jobbet som assistent hos Christian Dior, hos vilken han lärde sig modeskapandets hantverk, tills han efter Diors död tre år senare blev befordrad till art director …

… på sin 22:a födelsedag!

Kronprinsen av fransk haute couture var därmed född men alla modeintresserade var tvungna att tåla sig ett tag till innan fransosen formligen tog modevärlden med storm genom sin design.

Anledningen till detta var algerietkriget som rasade sedan 1955. Saint Laurent blev inkallad till militärtjänst och fick redan innan sin avresa ett nervsammanbrott, som slutade med att han blev inlagd på en psykiatrisk anstalt. Där fick han behandling med elchocker och lugnande medel vilket ledde till ett drogmissbruk som formgivaren fick kämpa med resten av livet.

Modehuset, som nu inte längre var tillfreds med formgivarens kreationer, utnyttjade en av Saint Laurents svåraste stunder för att bli kvitt honom. Medan Dior hade förlorat förtroendet, var Pierre Bergé – Saint Laurents livspartner, vän och make – övertygad om att Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent hade mycket kreativitet kvar att ge och satsade därför allt för att fransosen skulle bli friskriven från anstalten. Efter att han lyckats med detta åtalade de tillsammans Dior och fick därigenom ett skadestånd som fungerade som startkapital för det egna företaget.

Redan vid arbetet hos Dior fick Saint Laurent stort erkännande genom sin ”Ligne Trapéze” (Trapets-linje), som befriade kvinnorna från getingmidjans bojor. Det verkliga genombrottet fick modemästaren dock med sina kollektioner från 1960-talet som bar den egna firmaloggan YSL.

Saint Laurent skapade en avvikande och kontroversiell stil där färger som svart och brun kombinerades med färgglada mönster och där starka färger som orange och rosa blandades. Med dessa nya färgsammansättningar vände han upp och ner på de gamla föreställningarna inom modevärlden, en värld som han sedermera skulle komma att prägla under fyra decennier. Särskilt uppmärksammad blev användningen av transparenta, svarta chiffonblusar, som skapade en ”nude look”, byxdressen för kvinnan (”Le Smoking”) såväl som safari look och användning av tyget Jersey i sina kreationer som till och med ”New York Times” skrev om med förundran på förstasidan.

Samtidigt engagerade sig Saint Laurent för kvinnornas frigörelse och agerade föregångare på catwalken genom att vara den första modeskaparen som inte bara bokade svarta modeller, utan även ställde dem i centrum av showen. Han gick till och med så långt att han hotade med att plocka ur sin reklamannons ur tidningen Vogue för att den franska utgåvan vägrade ha Naomi Campbell på förstasidan. ”Coco Chanel har gett kvinnorna friheten, Yves Saint Laurent har gett dem makten”, som Bergé gärna påtalade.

Och det var bara ett av alla exemplen på hur Saint Laurent under sin storhetstid alltid stod på sig, aldrig lät sig kuvas och stred för det han ansåg var rätt. Därför jobbade han tillsammans med sina medarbetare alltid efter devisen att ”en dam bär inte kläder. Hon låter kläderna bäras av henne.”

Det är en åsikt som gjorde modeskaparen till en visionär och revolutionär, som ofta var mer än ett steg före sin tid. Detta utan att för den sakens skull ta fokus från den kvinnliga kroppens skönhet, som vid sidan av inflytanden från målare som Delacroix, Matisse, Goya, Mondrian, Picasso och van Gogh var hans stora inspirationskälla. ”Inget är vackrare än en naken kropp. Det vackraste plagget en kvinna kan bära är omfamningen av en man som hon älskar. Och för dem som inte har lyckan att finna denne, finns jag där!”

<öp>Det är ett faktum som inte heller gå att förbise vad gäller modellerna från Saint Laurent Solglasögon Eyewear. För när det kommer till bärkomfort känns solglasögonen från Yves Saint Laurent precis som en varm omfamning för näsa och öron. I det avseendet har inget ändrats, trots att Saint Laurent började dra sig tillbaka år 1999 och sålde mode- och kosmetiksektorn till Gucci. Den dåvarande chefsdesignern Tom Ford tog över tillsynen av Rive Gauche-kollektionen medan Saint Lauren fortsatte driva Haute Couture-sektorn innan han drog sig tillbaka helt från företaget år 2002.

Framgången för märket inom alla områden är, vid sidan av designen, en av anledningarna till att Saint Lauren solglasögon original hör till de flitigast kopierade modellerna på marknaden. Samtidigt är det relativt lätt att känna igen Saint Laurent soglasögon kopior. För att kontrollera äktheten på modellerna bör du vara aktsam på Saint Laurent solglasögon pris, såväl som bearbetningen och märkesnamntexten på glasögonen. Saint Laurent solglasögon förfalskning avslöjas oftast genom felaktig eller felande Saint Laurent solglasögon logga YSL eller genom dålig materialbearbetning. Dessutom säljs de ofta under superreor och specialerbjudanden till orimligt låga priser. Därtill har förfalskarna inte tillgång till original Saint Laurent solglasögon etui eller Saint Laurent solglasögon glasögonduk.

Inspiration genom ikoner på scenen, catwalken och bioduken

Vid sidan av Deneuve och Campbell såväl som några av världens mest betydelsefulla målare genom historien lät sig Saint Laurent förtrollas av supermodeller som Laetitia Casta och Jerry Hall eller celebriteter som Loulou de la Falaise och Betty Catroux. Han lade heller aldrig ner sitt intresse för scenkostymer och färdigställde genom åren kreationer för såväl Zizi Jeanmaire, Roland Petit och Rudolf Nurejew.

Till Saint Laurent solglasögons stora fans hör idag Kim Kardashian, hennes systrar Khloe Kardashian och Kourtney Kardashian såväl som Kanye West och Kendall Jenner. Även Scott Disick, David Jones och Dakota Johnson hör till dem som mer än gärna bär Yves Saint Laurent Solglasögon Eyewear.

Opium för modemänniskor och soldyrkare

Stilen hos solglasögon från Saint Laurent sträcker sig från klassisk över cool och iögonfallande till rebellisk och provokativ. Ofta flyttar designen gränser och bryter med inkörda konventioner utan att verka deplacerad i modemetropoler som Paris, Milano, New York och Tokyo.

Vid sidan av en rad tidlösa Saint Laurent solglasögon unisex modeller erbjuder Saint Laurent solglasögon sortiment ett urval av exemplar som är speciellt ämnade för Saint Laurent solglasögon damer respektive Saint Laurent solglasögon herrar.

Utöver detta har märket alltid en arsenal av extravaganta highlights och stilar för kvinnor och män, som kommer direkt från catwalken och är försedda med det legendariska YSL-monogrammet.

Modeller från Yves Saint Laurent solglasögon – ett stycke evighet

Yves Saint Laurent solglasögon linjen övertygar med diverse modeller, som har gjort sig ett namn i modevärlden och hör till de absoluta toppnamnen på marknaden.

Saint Laurent solglasögon SL 1 är en modell som inom kort tid har utvecklats till en av de absoluta klassikerna. Helrand-bågen av plast i rectangle-look kommer i flera olika stilar i Saint Laurent solglasögon kollektion 2017 och Saint Laurent solglasögon kollektion 2018, så att det utan tvekan finns något för alla glasögonälskare.

Om man är på jakt efter ett par Saint Laurent solglasögon unisex kommer man inte undan Saint Laurent Bold 1, det större exemplaret Saint Laurent Bold 1/K med förlängd skalmlängd och glasbredd eller Saint Laurent Bold 2 i panto-look. Korrektionsmodellerna med 100-procentigt Saint Laurent solglasögon UV-skydd är nästan ett must-have för alla modemedvetna kvinnor och män.

Letar du efter en klassiker? Som namnet antyder har du kommit helt rätt hos Saint Laurent solglasögon Classic. I vår online shop hittar du många olika stilar av Saint Laurent solglasögon utan båge. Ett tips: Särskilt omtyckta är Saint Laurent Classic 6, Saint Laurent Classic 8 såväl som Saint Laurent Classic 11, varianten Saint Laurent Classic 11 Rainbow såväl som de tidlösa Saint Laurent solglasögon pilotglasögon.

Om du letar efter Saint Laurent solglasögon runda finns diverse alternativ: från den nya kollektionen kan vi erbjuda Saint Laurent solglasögon Rope (Saint Laurent SL M26 Rope ), som genom YSL-designernas visionära idéer hör till toppen av Saint Laurent solglasögon trender. Du kan även välja bland alternativen Saint Laurent SL 210, Saint Laurent SL M19/F eller äldre modeller som Saint Laurent SL 136 Zero, och Saint Laurent SL 102 eller Saint Laurent SL 161 Slim.

Det franska företaget imponerar inte bara genom sin ojämförbara stil, utan även genom sitt Saint Laurent solglasögon hjärta, vilket bokstavligt talat visas genom Saint Laurent SL 181 Loulou, de coola Saint Laurent solglasögon Cat Eye-Optik, Saint Laurent SL 196 Loulou och Saint Laurent SL 197 Loulou. Men även Saint Laurent solglasögon Heart hör med Saint Laurent SL 51 Heart och Saint Laurent Heart SL 51 PERF till de absoluta bästsäljarna sedan de introducerades på marknaden.

Saint Laurent solglasögon vintage look visas genom några av modellerna i Saint Laurent solglasögon sortiment: som till exempel genom Saint Laurent SL 28.

Som bästsäljare har Saint Laurent SL 137 Devon inte bara gjort sig ett namn bland märkets fans. Modellen med helbåge imponerar genom distinkta linjer och sin krusidullfria design. Saint Laurent solglasögon svart och Saint Laurent solglasögon havanna/brun sätter varje mansansikte i centrum, utan att verka påträngande i metropoler som Istanbul, Dubai, Los Angeles eller London.

Med Saint Laurent SL 214 Kate får den traditionella formen hos Saint Laurent solglasögon kattögon en alldeles speciell twist. På intet sätt avvikter den dock helt från den stil som det franska företaget och den italienska producenten (Kering Eyewear) har kultiverat genom år av fruktsamt samarbete.

Även vad gäller Saint Laurent solglasögon Square har designerna producerat snygga modeller. Saint Laurent SL 51 imponerar genom en iögonfallande look, medan Saint Laurent SL 87 med sin metall-båge snarare sällar sig till modellerna med klassiskt understatement.

Högkvalitativa bågar och design med franskt flair

De enastående solglasögonen från Yves Saint Laurent överraskar ömsom med iögonfallande (Saint Laurent SL 28/F), ömsom med funky (Saint Laurent solglasögon SL M16) och ömsom med oväntade idéer och färgkombinationer (Saint Laurent solglasögon SL M8/F). Samtidigt besitter märket även enkla (Saint Laurent SL 51 Combi), kyliga (Saint Laurent SL 193 T) och traditionella modeller som Saint Laurent Clubmaster solglasögon (Saint Laurent SL 201/K Slim) för att kunna erbjuda glasögon för alla tillfällen.

Den kompromisslösa tolkningen av grundformen viker dock bara vid enstaka tillfällen av från den ursprungliga idén (Saint Laurent SL 185 Slim). Extravagansen lyfts snarare fram genom den precisa bearbetningen, den egna stilen och detaljrikedomen hos modellerna. Den diskreta integrationen av märkesloggan och ”Saint Laurent”-texten står inte heller ut lika mycket som hos Dolce & Gabbana eller Versace.

Vilka glasögon passar mig?

Om du är på jakt efter ett par Saint Laurent solglasögon, har du hittat precis rätt. Hos oss har du ett stort urval att välja och vraka bland. Hur vore det till exempel med Saint Laurent solglasögon pilot-stil (Saint Laurent SL 211) med tonade glas i grönt eller Saint Laurent solglasögon round (Saint Laurent SL 250), som visar upp en alldeles speciell modemedvetenhet.

Yves Saint Laurent modellerna excellerar som få andra glasögonmärken genom sin moderiktiga färgsättning av Saint Laurent solglasögon grå (Saint Laurent SL 57, Saint Laurent 198/K Slim), Saint Laurent solglasögon röd (Saint Laurent SL M25/K), Saint Laurent solglasögon guld (Saint Laurent SL MASK) och Saint Laurent solglasögon blå som alla lyfter ansiktet hos bäraren.

Vi har såklart även Saint Laurent solglasögon grön (Saint Laurent SL 158), Saint Laurent solglasögon vit (Saint Laurent SL M1) och Saint Laurent solglasögon svart (Saint Laurent SL 87) i vårt stora Saint Laurent solglasögon urval.

För att hitta de rätta Yves Saint Laurent erbjuder vi online-provning, där du kan prova dina glasögon direkt. Har du fortfarande inte hittat rätt glasögon? Då kan vår blogg säkert vara behjälplig. Vad gäller Saint Laurent solglasögon reparationer kan vår Master of Glasses ge en rad nyttiga tips.

När du har gjort ditt val hjälper vår digitala optikermästare dig vid valet av Saint Laurent solglasögon med styrka och naturligtvis även vid valet av de rätta glasen. Vilken design och glasfärg samt om du vill ha spegelglas, polariserade eller fotokromatiska glas beror helt på din smak. Till syvende och sist gäller vid varje glasögonköp: alla efter sitt tycke!

När du har hittat din favoritmodell kan du beställa Saint Laurent solglasögon billigt online. Dessutom kan du kostnadsfritt skicka tillbaka modellen om den inte skulle passa dig. Individuellt anpassade glas hos Saint Laurent solglasögon med styrka kan dock inte ersättas, såvida det inte uppstått ett tekniskt fel. Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundsupport på vårt lokala telefonnummer eller kontakta vår personal direkt i våra två butiker i Hamburg.

Vår service

Vid frågor under glasögonköpet har du alltid möjlighet att kontakta oss. Vi står till ditt förfogande med hela vår expertis, såväl i den digitala som i den analoga världen. Kom gärna ner till någon av våra två butiker i Hamburg AEZ eller Ottenser Hauptstraße för att få professionell och individuell rådgivning. Dessutom underlättar den enkla standard- och expressleveransen såväl som den fria returen och de olika betalningsmetoderna ditt köp. Så blir shoppandet en sann optisk njutning.

Om oss

Om du vill köpa Saint Laurent solglasögon billigt online, har du hittat rätt hos oss. Vi är inte en exklusiv Saint Laurent solglasögon online store, utan har alla kända märken från Ray-Ban och Michael Kors till Prada i vår repertoar och detta till rekommenderat pris.

Vid sidan av våra redan låga priser får du rea-priser i vår online shop genom Saint Laurent solglasögon rabatt och dessutom en discount på andra modeller som sträcker sig genom hela sortimentet.

Som glasögonspecialister för en modemedveten kundkrets erbjuder vi under mottot ”SEE AND BE SEEN” bara högkvalitativa modeller till riktiga fyndpriser. Även Saint Laurent solglasögon reducerat pris finns bland dessa. Titta helt enkelt runt online eller låt dig förundras av Edel-Optics glasögonvärld på plats, där du tack vare våra iPads och vårt enastående shopsystem kan orientera dig till just din favoritmodell i vår glasögondjungel.

Behöver du hjälp?
Tveka inte, bara ring. Vi hjälper dig gärna:
+46 8 40835698
Må.-fr. kl. 10–18
 
Returnera beställning
 
Betalningsmetoder
paypal
Paypal
wire
Förskottsbetalning
cod
Postförskott
klarna
Faktura
 
Kreditkort
 
Vår butik
 
VIDEO TUTORIALS