HOTLINE +46 8 40835698
Kostnadsfri tur- och returfrakt
30 dagars returrätt
 
 
Warenkorb (0)0,00 €
 
 
 
Kostnadsfri tur- och returfrakt
30 dagars returrätt
 
 
 
 

Huvudbredd

 • Smal
  Smal
  (5 390)
 • Normal
  Normal
  (23 501)
 • Bred
  Bred
  (374)

Storlekar

Känner du ännu inte till din glasögonstorlek?
 

Funktioner

Märke

Pris

 • Under 500 (2 962)
 • 500 – 1 000 (2 156)
 • 1 000 – 1 200 (3 046)
 • 1 200 – 1 999 (12 762)
 • 1 999 – 3 000 (6 546)
 • 3 000 – 5 000 (4 279)
 • Över 5 000 (606)
 •  
 
Filtrera
 
Sortierung
 
32 357
 
 
Produkter/sida
 
Sortering
 
 

Sortering

 • sortera efter pris (lägst pris först)
 • högst pris först
 • order by salesrank
 • Sortera efter när artikeln kommit ut på marknaden
Filtrera
   Designerglasögon Gucci GG0337O 001
3 571 kr
 
   Designerglasögon Gucci GG0027O 001
2 777 kr
 
 
Designerglasögon Ray-Ban RX7140 2001
1 966 kr
 
 
Designerglasögon Ray-Ban RX5387 2000
1 489 kr
 
   Designerglasögon Prada PR 13TV 2AU1O1
2 395 kr
 
 
Designerglasögon Ray-Ban RX8901 5244
2 323 kr
 
   Designerglasögon Tom Ford FT5557-B 045
2 288 kr
 
 
Designerglasögon Ray-Ban RX7140 5687
1 966 kr
 
   Designerglasögon Tom Ford FT5294 052
2 383 kr
 
 
Designerglasögon Ralph RA7018 599
1 120 kr
 
   Designerglasögon Tom Ford FT5634-B 001
2 526 kr
 
   Designerglasögon Tom Ford FT5557-B 001
2 288 kr
 
 
Designerglasögon Ray-Ban RX7140 2012
1 966 kr
 
   Designerglasögon Prada PR 16MV 1AB1O1
2 037 kr
 
 
Designerglasögon Ray-Ban RX7140 5852
1 966 kr
 
   Designerglasögon Tom Ford FT5401 020
2 383 kr
 
 
 
1/675
1/675
2 3 4

Köpa glasögon online


Eyewear hos Edel-Optics – vårt motto lyder ”SEE AND BE SEEN”


Den tyska komedilegenden Heinz Erhardt sa en gång: ”Vissa personer vill glänsa, trots att de inte har något skimmer!”

Där kan vi utan tvivel komma till undsättning. För en värld som betraktas genom Edel-Optics ögon skulle inte gå att föreställa sig utan det hetaste och mest eftertraktade glasögonmodet. Herrglasögon, damglasögon, barnglasögon, arbetsglasögon, gaming-glasögon, läsglasögon, nördglasögon, glasögon med styrka, glasögon med fönsterglas – bortsett från skyddsglasögon för svetsare har vi så gott som allt man kan sätta på näsan från de stora märkena och designerna som Ray-Ban, Tom Ford, Oakley, Detroit, Porsche Design, Prada och Boss. För i enlighet med vårt motto ”SEE AND BE SEEN” är vi som ingen annan medvetna om att se bra och synas.

Även bland kändisarna är de trendiga glasögonbågarna sedan länge inte längre en nödvändighet, utan snarare ett stilmedel eller till och med ett kännetecken. Talande exempel för detta är Steve Jobs, Johnny Depp, Queen Elizabeth II, Steven Spielberg, Meryl Streep, Woody Allen, Elton John och Anne Hathaway. Men även andra celebriteter från sport, film och TV som LeBron James, Russel Westbrook, Tom Brady, Russel Crowe, Jeff Goldblum, Richards Gere, Cate Blanchett, Sharon Stone, Sarah Jessica Parker, Jean Reno, Martin Scorsese, Samuel L. Jackson, Julia Roberts, Chris Pine, Jennifer Lopez, Justin Timberlake, Bono från U2, Moby, Kanye West, Pharrell Williams samt Vitali Klitschko, Kendall Jenner, Susan Sarandon, Bella Hadid och Gigi Hadid har gjort de tekniska underverken till en del av sin personliga stil. Och det är bara några exempel från en lista som kan göras så lång att den inte får plats i denna text.

För att åtnjuta ett stycke stjärnglans borde du låta dina kontaktlinser ligga och istället använda ett par av våra glasögon som perfekt kompletterar din karaktär, din ansiktsform och naturligtvis även för att kunna se bra.


fotos2/Glasögon_7014x3543.jpg


Glasögon med styrka

Självfallet briljerar våra optiker inte bara rent hantverksmässigt, utan de är även högst medvetna om den modemässiga aspekten såväl som det faktum att du ska kunna se minsta lilla detalj glasklart. Slutligen är en stor del av befolkningen idag i behov av ett par glasögon.

När det handlar om glasögon med recept kan vi med hjälp av vår samlade expertis snabbt räta ut alla frågetecken. För det är ju skillnad på synnedsättning och synnedsättning. Vid enkelslipade glas måste man skilja på närsynthet (myopi) och långsynthet (hyperopi). Annars finns inga fler hinder bland glasögonurvalet. Om du har höga dioptrivärden på minusskalan bör du dock se till att välja tjockare glasögonbågar.

Ytterligare en uppdelning är värd att lägga på minnet eftersom större delen av alla kommande glasögonbärare redan har ett par läsglasögon. För när man är runt 40-årsåldern börjar presbyopi eller ålderssynthet, det vill säga den naturliga funktionsförlusten i ögonen, ge sig tillkänna. Detta faller varken under kategorin närsynthet eller långsynthet, vilket gör att det krävs ytterligare en typ av korrektionsglasögon. Dessa är specialiserade på närområdet från cirka 30 till 45 centimeter.

Dock har denna lösning inte bara fördelar. Läsglasögonen måste fortfarande på och av, eftersom glasögonen inte är gjorda för att se på långa avstånd. Därför är glasögonbågarna oftast mycket smalt designade för att möjliggöra för användaren att se ut över glasögonkanten. Som lysande alternativ finns progressiva glasögon, med vilka du slipper det ständiga av- och påtagandet av glasögonen.

Köpa progressiva glasögon online

Progressiva glasögon korrigerar inte bara när- eller långsynthet, utan även ålderssynthet. Anledningen till detta är de tre olika zonerna som de specialkonstruerade glasen har. För långseendet används den övre delen av synfältet medan den nedre delen används för seende på nära avstånd och för skarpseende. Den mellersta delen av synfältet används för avstånden däremellan som dessutom möjliggör den flytande övergången mellan närseende och långseende. Men observera! Små bågar passar sällan till insättning av progressiva glas. De tre zonerna behöver nämligen tillräckligt med plats för att deras funktion ska komma till sin rätt, vilket gör att bara bågar som är tillräckligt stora är lämpliga för detta ändamål.

Om du är på jakt efter ett par progressiva glasögon kan du även ge dig iväg till Tysklands glasögonmecka och besöka oss i Hamburg. Där hittar du inte bara det största urvalet av märkesglasögon och våra briljanta optiker, utan även expertisen och de tekniska möjligheterna för provning av ett par perfekt inställda och skräddarsydda billiga progressiva glasögon. Om du inte har möjlighet att bege dig till hansestaden kan du åtminstone spara in pengar på bågen.

fotos2/Sehbrillen-Männer-und-Frauen_1271x793.jpg


Köpa glasögon online: Vår filterfunktion gör glasögonvalet till en barnlek

För att göra sökandet efter dina nya glasögon så enkelt som möjligt borde du bekanta dig med vår filterfunktion i den vänstra navigationsspalten. Här kan du begränsa urvalet av glasögon till den grad att din favoritmodell hamnar mitt framför näsan på dig.

Ansiktsform: Här listas bågar som passar idealt till din ansiktsform genom att komplettera och understryka dess former. Personer med runda, kantiga, hjärtformade eller ovala ansikten hittar här all nödvändig info de kan tänkas behöva. Vilken båge som kompletterar din ansiktstyp bäst kan du enkelt ta reda på i vår hjälpvideo.

Storlek: Tumregeln som gäller är att glasögonen inte ska vara bredare eller smalare än ditt ansikte. Extravaganta modeller, som gör modemässigt medvetna utsvävningar, är såklart undantaget som bekräftar regeln. Har du redan ett par glasögon? Då kan du lätt mäta glasstorleken och skriva in denna direkt i millimeter. Om du fortfarande inte är säker på vilken storlek som passar ditt ansikte kan vår ”Master of Glasses” tillhandahålla ett par användbara tips.

Glasögonform: Finns det en glasögonform som passar särskilt bra till ditt ansikte eller vill du prova något nytt? Kanske ett par rektangulära-, fyrkantiga-, panto eller ett par i cat-eye-form, eller kanske hellre en rund eller oval båge? Vet du redan vad du önskar kan du söka direkt, om inte så rekommenderar vi att du använder ansiktsform-filtret för att begränsa ditt urval.

Bågtyp: Genom detta filter ordnas modellerna efter glasögon utan båge, helbåge eller halvbåge. Glasögon utan båge står för en diskret och minimalistisk look. Glasögon med helbåge är känd som den klassiska varianten, som dock tack vare mångsidiga färg- och formvarianter snabbt kan bli iögonfallande som en trendig accessoar. Glasögon med halvbåge kan delas in i ytterligare två grenar. Medan glasögon med en halvbåge nedan mestadels fungerar som läsglasögon, intar glasögon med övre halvbåge platsen som mindre iögonfallande alternativ till helbågen.

Färg: Glasögonfärgen bör du alltid anpassa till din hår- och ögonfärg. För personer med ljusare färger gäller följande: Gyllene, bruna och pastellfärgade nyanser funkar alltid, medan personer med mörkare färger gott och väl kan välja kraftigare toner.

Material: Om man är på jakt efter en speciell sorts bågmaterial är vårt filter återigen till hjälp. Glasögon av plastmaterial erbjuder en skön bärkomfort och en uppsjö av möjligheter vad gäller former och färger. Metall, titan eller karbon passar bäst till klassiska looks samt är mycket robusta material som kan skapa tunna bågar.

Märken: Hos oss hittar du allt dina ögon behöver. Kända designerbrands som Tommy Hilfiger, Dolce & Gabbana, Gucci, Emporio Armani, Burberry, Persol och Esprit har vi i vår glasögonkatalog såväl som JB by Jerome Boateng och Strellson.

fotos2/Glasögon-Herrar_1271x793.jpg


Vilka glasögon passar mig? – se video och prova glasögon online

Du har redan hela årets coolaste outfits, men letar ännu efter det där lilla extra som inte bara ska utgöra pricken över i:et på dina looks, utan snarare likt solen vara centrum för ditt modeuniversum. Då har du hittat rätt hos oss. För vår kompetenta personal vet vilka glasögon som är eftertraktade och vilka modeller som passar till ditt ansikte. Du kan även välja att få information från vår ”Master of Glasses” som alltid har tips redo angående glasögon.

För vid sidan av de olika glasögonformerna är produktklasserna glasögon dam och glasögon herr tillgängliga i närmast oändligt många varianter. Skillnaden ligger inte bara i utseendet, utan även i bearbetningen, designen och förädlingen.

Klassiska glasögon som Ray-Ban Round Metal, Tom Ford FT5294 och Porsche Design P8801 går aldrig ur mode och finns tillgängliga i flertalet olika färgsättningar, särskilt glasögon brun och glasögon guld förblir omtyckta alternativ när det handlar om färg.

Ett viktigt kriterium är i alla fall alltid den rätta storleken alternativt glasögonens glasbredd och här gäller tumregeln: ”Ett par passande glasögon för dig är de som varken är för stora eller för små”. Vår ”Master of Glasses” har även sammanställt de bästa tipsen i en lathund för att du ska kunna orientera dig lätt. Utförlig information om alla våra över 40 000 olika produkter hittar du på respektive modells produktsida. Här kan du även läsa om vilka färger som var inne år 2018 och 2019 bland glasögon herr och glasögon dam samt om ett par runda glasögon eller glasögon med kantiga bågar passar till din stil. Fler frågor? Inga problem. I vår blogg får du svar på alla dina frågor.

Det ultimata testet för den perfekta passformen förblir naturligtvis hur glasögonen känns och ser ut på näsan. Hos många av våra modeller kan du använda vår virtuella spegel och onlineprovning för att prova glasögon online och på så vis skapa dig ett första intryck av hur den nya modellen ser ut på dig. För detta kan du antingen använda webbkamera eller så laddar du upp ett foto. Du hittar en symbol för den virtuella spegeln på produktdetaljsidan hos respektive glasögonmodell, genom vilken du får tillgång till onlineprovningen. Du kan även välja att använda dig av vår fria retur för att kunna testa glasögonen hemma.

Men vilka bågar ska man över huvud taget leta efter? För att ta reda på detta är det rimligt att utgå från din egen ansiktsform som avslöjar vilka bågar som passar till ditt ansikte:

Hjärtformat ansikte: cat-eye-glasögon eller som Dolce & Gabbana DG5025 eller Prada Cinema (PR55SV) eller butterfly, d.v.s. fjärilsglasögon som Ralph Lauren RL6145 eller Bvlgari BV4108B hör till storsäljarna på grund av deras uppåtriktade välvning. Flera intressanta alternativ är runda glasögon som Oakley Pitchman R (OX8105) eller JB by Jérôme Boateng Musickid (JBF104) eller ovala glasögon som Versace VE1248B. Här är modell snarare än färg avgörande.

Runt ansikte: För runda ansikten kan kantiga Esprit ET17444 , Michael Kors Vivianna II (MK4030) och diskreta bågar som Ray-Ban RX6375 eller Emporio Armani EA3026 rekommenderas, eftersom de får ansiktet att verka smalare.

Kantigt ansikte: Har du en kantig ansiktsform gäller raka motsatsen. Här skapas kontraster med runda Tommy Hilfiger TH 1467 och ovala bågar Vogue VO 4190 för att ge ansiktet mjukare drag. Därutöver rekommenderas diskreta färger för att ge din look en elegant touch.

Ovalt ansikte: Hos ovala ansikten finns inga tumregler. Principiellt gäller att alla glasögonformer som exempelvis Marc Jacobs MARC 51, Ray-Ban RX 7140, Fendi FF 0167 eller Fossil FOS 6014 kan passa ditt ansikte bra. Det är dock av största vikt att glasögonen passar dig och din personlighet.

Utöver detta har vi naturligtvis även allt annat i vårt glasögonutbud som hjärtat och ögonen kan begära. Hur vore det exempelvis med glasögon i svart (Givenchy GV 0111/G), som nu modemässigt är helt inne med toppmodern design. Från gråa glasögonbågar (Giorgio Armani AR7151), (Miu Miu (MU 51QV - VYD1O1)) och blåa glasögon (Diesel DL5181), (Calvin Klein CK5864) via röda glasögon (Guess GU2591), (Kate Spade Jelissa/F) och rosa glasögon (Ray-Ban RX7097-5631), (Max Mara MM 1428) till glasögon med sliverbågar (Saint Laurent SL 153), (Polaroid PLD D401) har vi allt du behöver för din vardag.

Självklart har vi även klassiker som glasögon med vita bågar (Burberry BE2255Q), (Calvin Klein CKJ20511) och transparenta glasögonbågar (Oakley Pitchman R Carbon (OX8105 - 810504)), (Lacoste L3612, Timberland TB1600).

Vidare har vi även glasögonmodeller som Swarovski SW 5344 på lager för alla kanariefåglar bland glasögonälskarna. Till exempel erbjuds gula glasögon såsom BOSS 1156, Ted Baker 8228 (3360), orange glasögon (Gucci GG0278O (014)), (DITA Schema-Two (DTX131 - 02)), gröna glasögon som (Nike glasögon 8097 (003)), (Cazal CZ 4198) eller lila glasögonbågar såsom Ralph Lauren RL6189 (5768) och Max Mara MM 1394 (7FF).

Även glasögon med animal print såsom Jimmy Choo JC147, glasögon av trä liksom Wood Fellas Bogenhausen Air (10997 - black oak) eller vintage glasögon blåser in friska vindar och gör modesuccé inom glasögonvärlden.

Vi har helt enkelt alla modeller du kan önska dig! Escada, Ralph, Puma, Polo och Prada Sport finns i vår glasögonportfolio. Vilket märke du slutligen bestämmer dig för är helt upp till dig. Till sist gäller vid alla glasögonköp: Det är dina egna preferenser som styr!

Det finns dock fler faktorer vid sidan av ansiktsform som är avgörande för vilka glasögon som passar dig. För att du långsiktigt ska trivas i dina glasögon bör du välja en modell som passar till din klädstil och din personlighet. Om du är en extrovert person som gillar att vara iögonfallande, då är det bara att välja och vraka bland bågar i färgglada färger. Hör du istället till den mer tillbakadragna sorten passar i regel mer diskreta modeller bättre. Naturligtvis har du även möjlighet att med hjälp av glasögonen passa på att skapa spännande kontraster i ditt utseende. Men även då gäller grundregeln, nämligen att glasögonen ska passa till din personlighet för att inte verka konstlade, så att du ska kunna känna dig bekväm i dina glasögon.

Har du hittat din favoritmodell som exempelvis glasögon av metall, plastmaterial eller titan? Då kan du omgående beställa glasögonen online billigt. Dessutom kan du enkelt och kostnadsfritt skicka tillbaka modellen om du skulle ångra dig. Individuellt producerade glasögon med styrka kan dock inte ersättas, såvida det inte handlar om tekniska fel. Om du har frågor är du välkommen att kontakta vår kundsupport via det lokala telefonnumret eller prata direkt med vår personal i våra två butiker i Hamburg.

Vilka glasögon passar mig? – Köpa glasögon online

Med över 40 000 produkter på vår sida har vi tillräckligt på lager för att alla ska kunna hitta den modell som perfekt kompletterar den individuella stilen. Och med våra dagsaktuellt anpassade priser har vi alltid de senaste glasögontrenderna i vår egen märkesglasögon-sale.

Om du redan vet vilken som är din favoritaccessoar för 2018 eller om du fortfarande vill ta reda på om det är ett par Ray-Ban, Gucci, Prada eller Tom Ford som passar dig bäst – hos Edel-Optics har vi alla de stora märkena och designerna i sortimentet. Dessutom erbjuder vi för alltfler modeller möjligheten till prova glasögon online. Håll utkik på produkt-detaljlistan efter symbolen för den virtuella spegeln så kan du testa glasögonen direkt på näsan via webbkamera eller ett foto som du laddar upp. Eftersom vi erbjuder fri retur kan du även ta det slutgiltiga beslutet hemma framför spegeln.

Service

Vi vill inte bara utmärka oss från andra optiker genom prisjämförelserna. Edel-Optics vill ge kunderna en genomgående fantastisk köpupplevelse, för det ska vara kul att köpa glasögon online till dina favoritsneakers eller din nya handväska. Därtill hör att vår kundsupport gärna hjälper dig via telefon eller mejl oavsett om det rör frågor angående beställningsprocessen eller returer. Till vår service hör även den valbara expressleveransen. Hos oss behöver du inte längta efter dina eftertraktade glasögon länge, för med expressleverans garanteras oftast leverans redan dagen efter. Även betalning på faktura är en del av vår service när det kommer till betalningsmetoder.

Om du vill ha glas med styrka kan du såväl i våra flaggskeppsbutiker som i vår glasögon-webbshop välja bland toppmärken som till exempel Hoya och Seiko. Vår digitala optiker tar dig bekvämt genom online-köpet och säkerställer att du vet precis vad dina glasögonglas har för funktion, så att du bara behöver förvånas över det billiga priset.

Era frågor är vår passion

Vårt intresse för glasögon slutar inte med att vi levererar ett glasögonfodral tillsammans med designglasögon och glasögonputsduk till kunden. Som tvättäkta glasögonnördar pysslar vi även med saker som hur man putsar glasögonen på rätt sätt eller hur man sätter i glas som fallit ur.

Eftersom vårt fokus ligger på försäljning av glasögon via internet får vi ofta frågan hur glasögonen anpassas för att sitta perfekt. Inte heller här vill vi lämna er utan svar: för det första är bågarna producerade med en standardanpassning, vilket gör att många kunder redan är tillfreds med passformen. Om så inte är fallet har vår glasögonexpert Phil här skapat en anvisning till att justera glasögon. Genom denna anvisning kan du själv anpassa majoriteten av glasögonmodellerna till ditt ansikte.

Eftersom vi har dille på glasögon producerar vi ständigt intressanta inlägg på vår blogg som håller dig uppdaterad på allt som rör glasögon. Ta dig alltså en titt varje vecka om du vill få senaste informationen om trender, mode och lifestyle.

För som glasögonspecialist åt en modemedveten kundkrets erbjuder vi under mottot ”SEE AND BE SEEN” bara de mest högkvalitativa modellerna till absoluta fyndpriser. Även glasögon till nedsatt pris finns bland dessa. Ta dig en titt direkt online eller kom till våra butiker i Hamburg för att se våra glasögonkollektioner, de bästa och mest eftertraktade glasögonmärkena såväl som kreationerna från våra egna kollektioner i samarbete med Samy Deluxe, Guido Maria Kretschmer, Dieter Bohlen, Sylvie Meis och Jérôme Boateng så att du själv kan skapa dig en bild av Edel-Optics förunderliga glasögonvärld.

Behöver du hjälp?
FAQ
+46 8 40835698
Må.-fr. kl. 9–18
 
 
Vår butik
 
Hjälpvideor för glasögon